REZERVACIJE: johann.franck@johannfranck.hr
REZERVACIJE: 091 7838 153

Slastičarnica i smoothie bar

slastičarnica i smoothie bar - kornet
Kavana Johann Franck svom je sadržaju dodala još jedan atraktivan kutak.

U hladu Cesarčeve ulice, nekoliko metara od glavnog gradskog trga, u podnožju katedrale, na najmirnijoj terasi centra Zagreba, smjestio se najnoviji, ali i najsimpatičniji dodatak priče Johann Franck. Prateći jedinstven interijer cijelog kluba, dizajnera Nedeljka Mikca Caka, ova slastičarnica netipičnog izgleda, privlači već nekoliko tjedana goste interijerom, uslugom i slatkom ponudom.

slastičarnica i smoothie bar

Rezultat zajedničkih ideja i truda je boutique slastičarnica koja svojim karakterom odskače od klasične zagrebačke ponude i novo je osvježenje za zagrebačko ljeto. Kao što je cijela slastičarnica uređena isključivo iz vlastitih originalnih ideja, tako je i želja da Johann Franck slastice ne budu nimalo uobičajene. Uz vrhunsku kvalitetu slastica i sladoleda, koji odgovaraju visokim standardima, svakom posjetitelju žele pružiti posebno iskustvo, makar se radilo i o samo jednoj kuglici sladoleda.

slastičarnica i smoothie bar

“Vrijedni majstori slastica Ema, Maša, Silvija i Simon nisu navikli davati uobičajene “prazne” sladolede. Svakom gostu se trude dodati neki mali znak pažnje. Neodlučnima će rado predložiti kombinacije okusa sladoleda i sorbetta, kuglice posuti mljevenim bademima, lješnjacima orasima ili pistacijama, a korneti su po željama naših mušterija punjeni ili uronjeni u čokoladu bez razlike u cijeni”.
Nedavno su u ponudu uvedeni i kupovi koje su osmislili sami i prate cijelu priču Johanna Francka, gdje se posebno istaknuo kup Apple Mint i Johann Franck kup. Nerijetko se ispred malog prozora okupi dugačak red turista koji zastanu ovdje u prolazu otkrivši ovaj malen dragulj. Osim oduševljenja okusima slastica, vrlo često uđu po desetak minuta samo razgledavati interijer, slike i ukrase.

slastičarnica i smoothie bar - osoblje

Slastičarnica je svojim slatkim dijelom zaokružila našu sliku Johanna Francka, koji uz kavanu koja postoji od 1931. godine, bistro i noćni klub, postaje centar, ne samo društvenog nego i gastronomskog života grada. Sladoled i kolači su, uz kavu, najtraženiji na terasama u ljetnim mjesecima pa je ovaj projekt bio logičan nastavak naše želje da na jednom mjestu ponudimo potpunu uslugu našim gostima. Poput i same priče Johanna Francka, odlučili smo se za tradicionalne zagrebačke slastice s modernim “twistom”, i sudeći po zadovoljstvu gostiju, se čini da smo još jednom pogodili.” izjavio je jedan od vlasnika i idejnog začetnika Johann Franck projekta, Tomo Ricov. Ako ste u prolazu, svakako stanite makar na kratko na svoju Johann Franck slatku priču.


slastičarnica i smoothie bar
slastičarnica i smoothie bar
slastičarnica i smoothie bar
kolač iz slastičarnice i smoothie bara